שתלים דנטלים הם כיום הפיתרון הנפוץ לבעיה של מחסור בשיניים, אם מדובר בשן אחת או בסדרת שיניים ואפילו במקרה בו באחת הלסתות אין כלל שיניים. השתלות שיניים הפכו עם השנים לטיפול בטוח וקל יחסית, שאחוזי ההצלחה שלו גבוהים מאוד.

מתי כדאי לבצע השתלת שיניים?

בכל מקרה שהוא, מחסור בשיניים הוא דבר לא נעים וגם לא אסתטי, במיוחד אם מדובר בשיניים קדמיות. נכון שניתן לפתור את העניין ללא השתלה, כמו למשל בעזרת תותבת שניתנת לשליפה, אך התהליך הזה דורש השחזה של שיניים סמוכות ולא פותר את ההרגשה של שיניים לא טבעיות.

שתלים דנטלים מעניקים למושתל את התחושה הקרובה ביותר לשן אמיתית ובנוסף לכך, גם פיתרון קבוע. השתל מתחבר לעצם הלסת ובכל המקרים מעניק את הפיתרון הטוב ביותר לא רק לבעיית האסתטיקה, אלא גם לתחושה וליכולת הלעיסה- שמגיעה לרמה גבוהה מאוד, כמעט כמו לעיסה עם שן רגילה.

שתלים דנטלים הם למעשה ברגים שמושתלים בחניכיים

בניגוד למה שמרביתנו חושבים, השתל לא נראה בצורה של שן. השן המלאכותית היא כתר או גשר שנתמכים על ידי השתל, שבעצמו נראה כמו בורג ועשוי טיטניום. הוא בא להחליף את שורש השן ולא את השן עצמה ומתחבר אל עצם הלסת. שתל הטיטניום משתלב בצורה כמעט מושלמת עם העצם וכך נותן לשן שתיבנה עליו יציבות וחוזק של שן אמיתית.

צילום CT: כדי לדעת איפה בדיוק למקם את השתל

כמו כל שתל, גם שתלים דנטלים דורשים הקפדה ודיוק מרביים, כדי שלא יידחו וישתלבו בצורה הטובה ביותר ברקמות האורגניות של גופנו. כדי לעשות זאת בצורה הטובה ביותר, מומלץ לבצע צילום CT מיוחד, כפי שמציעים מכוני CT-Dent.

בעבר צילום שיניים לפני השתלה נעשה בעיקר בעזרת צילום פנורמי. גם היום תוכלו לעשות צילום כזה במכוני CT-Dent, אך השיטה המומלצת והמדויקת ביותר שקיימת היום היא צילום CT, שנותן לרופא המטפל את התמונה המדויקת ביותר של חלל הפה לפני ההשתלה.

השלבים שיש לעבור עד לקליטת שתלים דנטלים בפה

כל התהליך לא קצר כלל ויכול להימשך כמה חודשים. אלו השלבים שעובר המטופל:

1.    בדיקת חלל הפה, מבנה הלסת ומרקם השן לקראת ההשתלה
2.    ההשתלה- נעשית בהרדמה מקומית ונחשבת באופן מפתיע לקלה יותר מעקירה
3.    המתנה לקליטת השתל בפה. זמן ההמתנה משתנה בין מקרה למקרה וגם בין רופא לרופא- משום שיש כמה גישות לעניין הזה
4.    חשיפתו של השתל והרכבה של השן המלאכותית עליו
 

למי אסור לעבור השתלת שיניים?

למרות שאין מניעה ספציפית לקלוט שתלים דנטלים בפיו של כל אדם, ישנם כמה מקרים בהם טיפול כזה אסור: לחולי סוכרת, אוסטאופרוזיס או סרטן, למי שמטופל בסטרואידים ולמי שעבר בחמש השנים האחרונות טיפולי הקרנה בראש או בצוואר. בנוסף נמצא כי בקרב מעשנים שיעור ההצלחה ירד בכ-30% ולכן למעשנים לא מומלץ לעבור טיפול כזה.
 

אחוזי ההצלחה של קליטת שתלים דנטלים

ייתכן שמתוך כל טיפולי ההשתלה שקיימים היום בעולם הרפואה, השתלות שיניים זוכות לאחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר. למעלה מ-95% של השתלות מוצלחות רשומים עד היום בספרי הרפואה ובשנים האחרונות, עם השכלולים הרבים, שיעור ההצלחה אף מגרד את ה-100 העגול והמושלם.
 

כמה זמן מחזיקים שתלים דנטלים?

כפי שאמרנו, שתל דנטלי מיוצר מטיטניום, חומר שמשתלב היטב בעצם. לכן, אם הוא נקלט בצורה טובה, הוא יהפוך לחזק ועמיד מאוד ויחזיק בדרך כלל 20 שנה ואפילו יותר. גם לאחר מכן, תהליך ההחלפה של שתלים דנטלים ישנים בחדשים, לא יארך זמן רב מידי, מה שהופך סופית את הטיפול למומלץ ביותר.